Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En del mindre bränder och mycket bråk och stök i Sjuhärad under nyårsnatten.
Publicerad 1 januari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

SJUHÄRAD

Vid 04.30 på nyårsdagen konstaterar Boråspolisens stationsbefäl, Markus Johansson, att det varit rätt mycket larm och mindre bränder i Sjuhärad under natten.

– Det har varit mycket bråk och stök men det har renderat i att vi har åkt dit och lugnat stämningen, säger han.

En anmälan om misshandel har skrivits efter ett bråk på Brasseriet vid tvåtiden, men det ska inte röra sig om några allvarligare skador.

Ett inbrott i ett hus i Hestra upptäcktes när de boende kom hem vid tvåtiden. Någon har tagit sig in genom altandörren.

– Vad som är borta har jag ingen uppgift på, säger Markus Johansson.

VÄSTSVERIGE

En fotgängare har blivit påkörd av en bil på E45 i Mellerud, under natten.

Skadeläget är okänt men polisen bedömer olyckan som allvarlig.

Räddningstjänst, ambulans och polis har jobbat med olyckan under natten. Vägen är åter fullt framkomlig för trafik.

Flera ordningsvakter har blivit nedslagna under natten i Lysekil. När ambulansen kom för att hjälpa vakterna blev även de attackerade, berättar polisens vakthavande befäl. Polisen åkte dit med flera patruller.

Flera läns- och riksvägar har under natten blockerats av träd som fallit över vägbanan. Uddevallabron har dessutom fått stänga för tung trafik på grund av hårda vindar.

SVERIGE

Ett svenskt lag härjat av sjukdomar hade inga större problem med Kazakstan i JVM-ishockeyn. Segern med 4–1 säkrade förstaplatsen i gruppen och förlängde supersviten till 48 matcher.

Nu väntar Schweiz i kvartsfinal på onsdag.

Men oron är stor hos Juniorkronorna över sjukdomsläget där magsjuka härjar i truppen. Något gott nytt år har förbundskaptenen Tomas Montén svårt att se just nu.

Både nyårsfirande och nyårsdagens träning ställs in. (TT)

VÄRLDEN

En bilförare har rammat ett stort antal nyårsfirare på en gata i modedistriktet Harajuku i den japanska huvudstaden Tokyo.

Minst nio personer har skadats allvarligt vid händelsen som inträffade strax efter midnatt, lokal tid.

En man i 20-årsåldern har gripits och enligt det japanska mediebolaget NHK ska han ha sagt till polisen att dådet var en hämnd för dödsstraffet, utan att ge fler detaljer. (TT)

Tre personer, varav en polis, vårdas efter att ha knivskurits vid en tågstation i den engelska staden Manchester på nyårsafton. En person har gripits.

Ett vittne säger till BBC att den misstänkte gärningsmannen sade att knivdådet var ett svar på bombningar i andra länder.

– Han kom emot mig. Jag tittade ner och såg att han hade en kökskniv med svart handtag och ett knivblad på gott och väl 30 centimeter, säger vittnet till BBC. (TT)

Ida ÖsterbergSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.