Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man knivhotad i centrala Borås. Sju till sjukhus efter skottlossning i Mölnlycke.
Publicerad 4 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man ska ha blivit knivhotad utomhus vid Sandwalls plats under natten till söndagen.

Annons

Händelsen inträffade vid klockan 02.30. Polisen har gripit en man i 30-årsåldern misstänkt för olaga hot.

– Han har träffat på en annan person där. Så har det uppstått någon form av meningsskiljaktighet och så har han hotat honom med en kniv, säger Markus Johansson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Den hotade är också en man.

– De var inte bekanta med varandra, säger Johansson.

En lägenhet på Hedvigsborgsgatan i Borås ska ha utsatts för ett inbrott på lördagskvällen. Polisen fick kännedom om händelsen klockan 22.16. Inbrottet ska ha inträffat medan lägenhetsinnehavaren var borta under några timmar.

Det är oklart om något, och i så fall vad, stulits. Men en glasruta har krossats och bostaden ska ha sökts igenom, enligt polisen.

Sverige

Sju personer vårdas på sjukhus efter en skottlossning vid en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg under lördagskvällen.

Polisen är än så länge mycket förtegen om händelseförloppet eller hur allvarliga skadorna är.

– I nuläget är alla vid liv, så vitt jag vet, men jag kan inte säga någonting om skadeläget eller hur de mår just nu, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i Göteborg.

Annons

– Det är inte alla som har skottskador, det rör sig om lite olika skador, säger Tommy Nyman.

Larmet om skottlossning kom in 21.20 på lördagskvällen och flera patruller skickades dit.

– Det är lite rörigt på platsen, sade Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisregion Väst vid midnatt.

Flera personer är hämtade till förhör och en förundersökning gällande försök till mord har inletts.

Ett område kring lokalen har nu spärrats av och tekniker undersöker platsen. (TT)

En taxichaufför har blivit skjuten i sin bil i stadsdelen Rosengård i Malmö. Polisen jagar minst en beväpnad gärningsman men har inte gripit någon. Runt en timme senare kom larm om ytterligare en skottlossning i staden.

Klockan 21.31 på lördagen blev en polispatrull stoppad av en taxichaufför på Västra Kattarpsvägen.

– Taxichauffören har en misstänkt skottskada och han har enligt egen utsago blivit skjuten inne i bilen, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens region Syd.

Den skadade mannen kördes i polisbilen till sjukhus. Några närmare uppgifter om hans tillstånd har inte polisen. Händelsen rubriceras som försök till mord.

Polisen spärrade av två platser i Rosengård, där taxibilen påträffades på Västa Kattarpsgatan och vid Cronmans väg en bit därifrån, där skottlossningen ska ha ägt rum.

Annons

– Vi har ingen gripen eller frihetsberövad. Vi arbetar i området med kriminaltekniker, informationsinhämtning och genomför förhör, säger Rickard Lundqvist.

En timme senare, vid 22.33, larmades polisen om att höga smällar hörts i stadsdelen Gröndal. Efter lite sökande upptäcktes misstänkta skotthål i en vägg på en byggnad på Södertorpsvägen. Ingen skadad person hittades.

TT: Ser ni något samband mellan händelserna?

– Inte i nuläget. Vi undersöker alla eventualiteter, men det finns inget konkret som tyder på samband mellan den första händelsen och den andra, säger Rickard Lundqvist.

– Det är bostäder på platsen, och vi undersöker om det finns en hotbild mot personerna som bor på platsen. (TT)

Världen

En lastbil körde in i 31 bilar och dödade minst 13 personer i den kinesiska staden Lanzhou, rapporterar CNN med hänvisning till statlig kinesisk media.

Ytterligare 30 personer ska ha skadats i olyckan, där lastbilsföraren tappade kontroll över fordonet vid ett vägtullbås vid en motorvägsavfart.

Vad som orsakade olyckan är okänt, och kinesisk räddningstjänst fick klippa ut människor som satt fast i bilarna. (TT)

Mellan 50 och 100 maskerade fotbollssupportrar till Brøndby i Köpenhamn betedde sig hotfullt mot polisen på lördagskvällen.

Annons

Polisen satte till slut in tårgas mot anhängarna, som samlats utanför Brøndbystadion, som efter dialog med polisen lugnade sig.

FC Köpenhamn möter Brøndby på söndagen, och det har varit en del stök för polisen att hantera inför derbyt. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons