Annons
Nyheter

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Borås • Publicerad 2 juli 2018

En kvinna blev i natt misshandlad med ett baseballträ. Enligt polisen skedde misshandeln på Sjöbo vid 23-tiden. Kvinnan var vaken och talbar men åkte med ambulansen till sjukhuset.

– Vi söker efter en gärningsman som vi har bra signalement på, säger stationsbefäl Daniel Hallstensson.

Annons

Utöver ovan händelse meddelar polisen att det har varit en lugn natt i Sjuhärad.

Sverige

Det brinner i skog och mark på flera håll i landet. Enligt SMHI råder brandrisk upp till och med Jämtlands län utom fjällen.

På flera platser har allmänheten uppmanats att hålla sig inne och stänga dörrar, fönster och ventilation på grund av kraftig rök.

I Värmland brinner det i Hagfors kommun. Vid 21-tiden uppmanade räddningsledaren boende i Hornäs och Östra Tönnet att evakuera, via ett viktigt meddelande till allmänheten. Det handlar om ett 30-tal fastigheter.

I norra Oskarshamns kommun rasar en skogsbrand på minst tio hektar. Elden har spridit sig snabbt och räddningsstyrkor bekämpar branden, enligt lokala medier.

En stor skogsbrand rasar nära Åseda i Småland. Ett 50-tal brandmän har kämpat mot lågorna under söndagseftermiddagen och kvällen, rapporterar Smålandsposten.

– Det är tre–fyra hektar skog som har brunnit och branden spred sig snabbt till en början. Branden är ännu inte helt under kontroll, säger Tony Klemets, räddningsledare vid Räddningstjänsten Östra Kronoberg till tidningen vid 22-tiden. (TT)

Polisen kallades till ett storbråk i stadsdelen Kviberg i Göteborg på söndagskvällen. Tre personer fick föras till sjukhus, rapporterar Göteborgs-Posten. Det visade sig vara en cricketmatch som urartat.

– Det var mycket slagträn inblandat. En har fått ett slag över benet, och domaren har eventuellt brutit armen. En annan har blivit slagen i ansiktet. Det har ballat ur rejält får man väl säga, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl på polisen, till tidningen.

Annons

Uppemot 20 personer var inblandade i bråket. Tre personer har gripits och är misstänkta för misshandel. (TT)

Världen

Bayerska CSU:s partiledare Horst Seehofer ska ha erbjudit sig att avgå. Partiet har under dagen debatterat om det ska godkänna den uppgörelse om invandring som den tyska förbundskanslern kom hem med från veckans EU-toppmöte.

Beslutet kan avgöra Angela Merkels öde.

Sent på söndagskvällen har det inte kommit något besked om vad CSU kommit fram till under sitt möte. Seehofer ska ha erbjudit sig att avgå som ledare för partiet och som inrikesminister, uppger partikällor för AFP och Reuters.

Efter att det hade blivit känt att han erbjudit sig att avgå uttalade CDU:s ledning sitt stöd för förbundskansler Angela Merkels EU-överenskommelse om migration, skriver Bild.

Horst Seehofer har tidigare hotat med att stänga delstaten Bayerns gränser för utomeuropeiska migranter, något som skulle kunna leda till att regeringskoalitionen spricker. (TT)

Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons