Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Här är nattens händelser lokalt och i omvärlden.
Publicerad 14 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Strax före sjutiden under söndagskvällen slog polisen till mot en adress i Herrljunga efter ett tips om stulna grillar. Under husrannsakan fann patrullen ett flertal grillar som misstänks utgöra stöldgods. En man i 35-årsåldern misstänks för att ha stulit grillarna och för övergrepp i rättssak.

I Svenljunga ryckte först väktare och därefter polis ut på en annan klassisk stöldvariant – slangande av bensin. Det var vid fyratiden under natten till måndag som väktare uppmärksammade hur en kvinna slangade drivmedel på Boråsvägen i Svenljunga. Trots försök att blockera utfarten, lyckades kvinnan fly. Bilen har inte kunnat hittas, men det finns misstankar om vem bensintjuven skulle kunna vara.

Sverige

Annons

Två misstänkta har gripits efter ett rån i en mataffär i Eslöv, skriver Sydsvenskan.

Vid 18-tiden på söndagen tvingade en knivbeväpnad man till sig pengar i en affär i det skånska samhället.

Efteråt tog polis med hundpatrull upp jakten, och hittade två misstänkta som greps.

Rånoffret uppges inte ha fått några fysiska skador. (TT)

Världen

En explosion har inträffat vid polishögkvarteret i Indonesiens näst största stad Surabaya på östra Java.

– Det har varit en explosion och en i vår personal är ett offer, säger polisens talesperson Frans Barung Mangera enligt AFP.

Reuters rapporterar att flera poliser har skadats.

Attacken uppges ha utförts av två personer på en motorcykel – en man och en kvinna – som sprängde sig själva.

Den inträffade vid 9-tiden på morgonen, lokal tid.

Dådet kommer bara en dag efter flera självmordsattentat mot kyrkor, som dödade minst 14 personer och skadade ett 40-tal, i staden.

Annons

Sex medlemmar ur samma familj – däribland fyra barn – pekas ut för söndagens självmordsdåd.

Den senaste tiden har den våldsbejakande extremismen ökat i Indonesien, som har världens största muslimska befolkning. Attacker mot kristna och andra religiösa minoriteter har blivit vanligare. (TT)

Minst 40 människor har omkommit i samband med hårda sandstormar och åskväder i norra Indien, rapporterar indiska myndigheter.

I delstaten Uttar Pradesh uppges minst 18 personer ha dödats när hagelskurar och åsknedslag rev ner husväggar och träd, enligt räddningspersonal.

Ytterligare tolv människor miste livet under söndagen i samband med åskväder i Västbengalen. Även i delstaten Andhra Pradesh skördade åskan liv och nio människor har dödats där av oväder. I huvudstaden New Delhi omkom två personer – och vindarna på 28 meter per sekund i huvudstaden tvingade 70 flighter att omdirigeras.

Söndagens dödliga oväder kommer endast tio dagar efter att en 130 människor förlorade livet i sandstormar i samma nordliga områden i Indien. (TT)

En femårig flicka vårdas på sjukhus med allvarliga skador efter att ha attackerats av en björn utanför sitt hem i närheten av Grand Junction, i den amerikanska delstaten Colorado.

Attacken inträffade tidigt på söndagsmorgonen, skriver AP på Twitter. Flickans mamma berättar att dottern gått ut sedan hon hört ett ljud som hon först trodde kom från familjens hund. När mamman sedan hörde skrik gick hon ut och såg dottern bli ivägsläpad av en stor svartbjörn, enligt nyhetsbyrån.

Mamman började skrika åt björnen, som då släppte flickan.

Viltvårdare i Colorado arbetar med att spåra björnen tillsammans med federal myndighetspersonal. (TT)

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Sandra OlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons