Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Man körde in i staket i Fristad. Biljakt i centrala Borås.
Publicerad 11 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Vid 01.30-tiden på natten till måndagen ska en bilförare ha kört in i ett staket till en villaträdgård i Asklanda i Fristad.

Annons

– En anmälare vaknar för att han hör någon som buskör utanför huset. När han tittar ut ser han att någon kört ner hans staket, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polis fick tag på bilen i Fristad och stoppar den.

– Han greps på grund av brotten eftersom han saknar hemvist i landet, säger Danz.

Mannen misstänks för smitning från trafikolycka samt vårdslöshet i trafik.

Polis försökte stoppa en bilförare på Norrby Långgata i Borås i natt.

– Han vägrar stanna och kör sedan in på Billdalsgatan, stannar bilen där och springer från platsen, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Det var vid 00.30-tiden som händelsen utspelade sig. Mannen kom undan polisen, men i bilen ska en ung kvinna ha suttit kvar.

– Hon uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och tas med till stationen för provtagning, säger Danz.

Och vi 02-tiden brann en personbil vid väg 156 norr om Hällingsjö. Räddningstjänsten släckte.

Ingen person ska ha skadats, enligt polisen som upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand.

Annons

Sverige

Ett elfel under natten strax norr om Stockholms central ledde till förseningar i tågtrafiken.

Problemen rörde trafik mellan Stockholm och Västerås, vidare mot Hallsberg och Göteborg, samt till Uppsala och norrut mot Falun, Gävle och Sundsvall. Både tåg till och från Stockholm, inklusive pendeltåg och Arlanda express, påverkades.

Det omfattande elfelet vid Karlberg uppstod runt midnatt. Vid femtiden på morgonen var felet åtgärdat, och trafiken kunde köras utan förseningar. (TT)

En man i 80-årsåldern har hittats död i ett skogsområde i Arvika kommun, skriver lokala medier.

– Vi vet inte riktigt vad som hänt än. Personen som ringde in berättade att mannen hade fått ett träd över sig och låg död i skogen, säger polisens regionvakthavande befäl Erik Hiding till P4 Värmland.

Det finns ingen misstanke om brott. Händelsen rubriceras som en arbetsplatsolycka. Troligen har mannen arbetat med skogsröjning. (TT)

Två personer har förts till sjukhus efter en lägenhetsbrand på Viborgsgatan i Malmö. Larmet om branden i ett trevåningshus kom runt klockan 22.

– Branden var begränsad till en lägenhet och orsakade rökutveckling i övriga huset, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Syd.

Skadeläget för de som förts till sjukhus är oklart. Den ena personen kom gående ut ur lägenheten, och den andra hämtades ut av rökdykare, enligt inre befäl vid räddningstjänsten. Branden är nu släckt.

Annons

Polisen rubricerar händelsen som mordbrand. (TT)

Världen

Två personer har omkommit i en flygkrasch på ön Molokai i den amerikanska ögruppen Hawaii, uppger den lokala räddningstjänsten. Enligt myndigheterna fanns minst två personer i planet när det kraschade. Molokai ligger mellan öarna Oahu och Maui.

Planet var på väg till öns flygplats men kraschade runt sex kilometer därifrån av okända orsaker.

Olyckan utreds av räddningstjänst, flygmyndigheter och transportsäkerhetsstyrelsen. (TT)

Sydkorea har lagt till ytterligare 20 nordkoreanska organisationer och tolv personer på sin sanktionslista. Flera av organisationerna är banker och andra företag.

Åtgärden är en reaktion på Nordkoreas robotuppskjutning den 29 november och anses främst vara symbolisk eftersom alla transaktioner länderna emellan har varit förbjudna i flera år.

Regeringen hoppas att de nya sanktionerna ska förmå andra länder att genomföra liknande åtgärder. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons