Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Villabrand utanför Vetlanda där en person saknas.
Publicerad 2 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En person saknas efter att räddningstjänsten ryckt ut till en villabrand i Rosendal strax utanför Vetlanda.

Annons

Larmet nådde räddningstjänsten vid halv fem på morgonen och när den första styrkan kom till platsen var huset redan övertänt.

– Det vi vet är att en person saknas. Vi vet inte var den befinner sig, säger Caroline Carlheim, insatsledare vid Höglandets räddningstjänstförbund.

Det var en granne som slog larm om eldsvådan i villan som ligger enskilt till. Även om manskapet förhållandevis snabbt fick kontroll över eldsvådan så bedömer Carlheim att eftersläckningsarbetet kommer att ta en stor del av lördagen i anspråk.

– Branden är relativt nedsläckt, men det finns fortfarande glödbränder, säger hon. (TT)

En 47-årig man misstänks för misshandel, olaga hot och skadegörelse efter en händelse vid ett asylboende i Bromölla. Mannen, som bor nära boendet, greps av polis klockan 02.31.

– Han slår bland annat sönder ett fönster i en dörr med någon form av baseballträd eller stålpinne. Blodvite har uppstått då en person stod på andra sidan dörren, säger Christer Nilsson, jourförundersökningsledare vid polisen i sydvästra Götaland.

Två personer har knivskurits på Götgatan på Södermalm i centrala Stockholm. En person larmade klockan 03.45 om att en skadad person låg ner vid platsen.

En av de skadade blev knivhuggen i buk och ben, medan en annan skadades lindrigare och kunde lämna sjukhuset.

– Det finns ett signalement på tre personer som varit på plats, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen. (TT)

Världen

Annons

Minst en demonstrant har dödats och över 20 skadats i nya sammandrabbningar mellan polis och oppositionsanhängare i Honduras.

Regeringen utlyser nu undantagstillstånd för att få kontroll på de oroligheter som blossat upp efter presidentvalet.

Den utdragna rösträkningen i Honduras skulle ha varit klar på fredagskvällen, lokal tid. Men oppositionens protest satte stopp för det, meddelar landets valmyndighet. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons