Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Bilbrand i Vårgårda och singelolycka utanför Ulricehamn.
Publicerad 1 december 2017
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En bil ska ha börjat brinna och blivit övertänd på Hökvägen i Vårgårda under natten till fredagen. Polisen larmades om händelsen klockan 00.48 och upprättar en anmälan om skadegörelse genom brand.

Annons

Det finns tidigt på fredagsmorgonen ingen misstänkt för branden.

Och vid 05.30-tiden kom larm om en singelolycka med personbil på väg 1739 vid Fagrared utanför Ulricehamn. Men räddningstjänsten behövde inte åka till platsen.

Sverige

En 20-åring dödades och en 22-åring har livshotande skador efter en skottlossning i Malmö på torsdagskvällen, uppger lokala medier.

Polisen fick larm om händelsen vid 21-tiden. När första patrull kom till adressen – Eriksfältsgatan i södra Malmö – låg den 20-årige mannen död på marken.

Polisen har inte bekräftat uppgifterna, som förmedlas av både Sydsvenskan och Kvällsposten.

Enligt Sydsvenskan är offren välkända av polisen sedan tidigare. Den döde 20-åringen ska, enligt tidningen, så sent som i somras ha överlevt en annan skottväxling i Malmö. (TT)

En person har gripits, misstänkt för mordförsök i en bostad på en ort utanför Söderhamn. En person är förd till sjukhus, meddelar polisen, som i övrigt är förtegen om vad som hänt.

– Det är vissa omständigheter som gör att vi inte vill berätta mer om händelsen i det här skedet, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Gävleborgspolisen, till Hela Hälsingland. (TT)

Världen

Annons

En person har omkommit och minst elva skadats i en explosion och en efterföljande brand i en kemikaliefabrik i staden Fuji i centrala Japan. Boende i närområdet har uppmanats att lämna sina hem.

I fabriken tillverkas kemikalier som används i pappersindustrin. Det finns inga uppgifter om giftig rök och föroreningar i det inledande skedet.

Ett 60-tal brandmän arbetar med att släcka branden. Inledningsvis uppgav räddningstjänsten att 14 personer skadats. (TT)

Zimbabwes nye president Emmerson Mnangagwa har utsett landets nya regering.

Två högt uppsatta militärer har fått ministerposter. Generalmajor Sibusiso Moyo, som talade i statlig tv i samband med att militärledningen vände sig mot Mugabe, har utsetts till utrikesminister. Chefen för flygvapnet, Perence Shiri, har utsetts till jordbruksminister.

Mnangagwa har valt att utesluta nära allierade till den tidigare presidenten Robert Mugabe, men samtidigt behållit flera av ministrarna ur den tidigare regeringen.

Mugabe, 93, tvingades avgå som president sedan militärledningen och hans eget parti vänt sig emot honom. (TT)

Bildmaterial som Nordkorea släppt efter det senaste robottestet visar att landet ser ut att vara kapabelt att nå hela USA med kärnvapen.

Men diktaturen har fortfarande några tekniska problem att lösa, enligt experter. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons