Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En person fördes till sjukhus efter en motorcykelolycka vid riksväg 40 i Ulricehamns kommun.
Tre personer fördes till sjukhus efter en singelolycka utanför Varberg.
Publicerad 28 juni 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En förbipasserande ska ha sett en motorcykel i diket på vägen mot Hökerum, vid en underfart för riksväg 40 och slog larm vid 01-tiden på söndagen. En person fick föras till sjukhus. Skadeläget är okänt.

Annons

En singelolycka inträffade på E6:an utanför Varberg vid 01.30-tiden. Vad som inträffat är oklart men räddningstjänsten beskrev att olyckan var av något allvarligare art. Tre personer fördes till sjukhus med okända skador.

Sverige

Hembygdsmuseet Klockaregården i Kävlinge brinner, uppger räddningstjänsten.

"Byggnaden är övertänd och går tyvärr inte att rädda. Fokus är att förhindra brandspridning", skriver räddningstjänsten Syd på Twitter.

Larmet om branden kom vid 02-tiden och ingen person uppges ha skadats i branden, rapporterar Sydsvenskan.

Enligt Kävlinge kommuns hemsida är Klockaregården ett korsvirkeshus med halmtak från 1800-talet. Huset flyttades till sin nuvarande plats i slutet av 1950-talet och blev då ett hembygdsmuseum. (TT)

Två tonåringar har rånats på sina mopeder i centrala Gävle. Till polisen uppges att gärningspersonerna var maskerade och att de hade pistoler.

Larmet kom vid 01.30 och vid 03-tiden söker man fortfarande efter de misstänkta skriver polisen på sin sajt.

Händelsen utreds som grovt rån och grovt brott mot vapenlagen. (TT)

Världen

Annons

Helt enligt prognoserna ser sittande Gudni Jóhannesson ut att gå mot en klar seger i Islands presidentval.

När en knapp tredjedel av rösterna hade räknats hade Jóhannesson fått över 90 procent, rapporterar public service-bolaget RÚV. De siffrorna är i linje med den senaste månadens mätningar, där utmanaren Gudmundur Franklín Jónsson knappt nådde 10 procent.

Gudni Jóhannesson, professor i historia, blev 2016 republikens sjätte president. (TT)

Övervakning är temat på turistorter i Spanien med dess vidsträckta stränder i coronatider. Drönare, övervakningskameror och färgad avgränsningstejp nyttjas av myndigheter för att kontrollera att avstånd hålls och att stränderna inte överbefolkas.

Spanien anser att pandemin är under kontroll, men befarar nya utbrott.

Stränderna i Lloret de Mar, runt sju mil från Barcelona, är nästan alltid fullbesatta under högsäsong. Sensorer kopplade till appar granskar strandens folkmängd, och högtalare monterade på drönare spelar upp meddelanden om den sociala distanseringen inte hålls. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons