Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Grov misshandel i Borås.
Mordförsök i Mölndal och våldsbrott i Skövde.
Publicerad 16 april 2020
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Sent på onsdagskvällen ska en man ha misshandlats vid Glasögonsjöarna i Borås.

Polisen fick in ett larm strax efter klockan 23 på onsdagskvällen. Inringaren hade hört gap och skrik från ett område kring Glasögonsjöarna. Möjligen kommer det från ett område som brukar användas för grillfester. Något senare kommer uppgifter om att någon kan vara knivskadad. Polis och ambulans larmas till platsen och man hittade en skadad man.

Annons

– Han har blivit slagen i huvudet med något tillhygge. Eventuellt blivit knivhuggen. Så han har fått ett ganska stort jack och avfördes med ambulans till sjukhuset. Han var vaken och talbar när ambulansen åkte iväg med honom, säger Johan Ahrné, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel.

På plats framkom att det varit en grupp på cirka sex personer på plats, det har uppstått bråk av någon anledning och någon har dragit upp en kniv. Polisen sökte med hund i området och patrullen hittade en grupp män en bit från själva brottsplatsen.

Den skadade mannen hade uppgett namn på två män som sedan greps av polis. De är båda i 30-årsåldern.

Vid 05-tiden på torsdagsmorgonen har de inte förhörts än.

Här saknas innehåll

Västsverige

En man i 30-årsåldern har gripits misstänkt för försök till mord i Mölndal. Polisen fick kännedom om händelsen klockan 01.41 på natten till torsdagen.

En man i 25-årsåldern har skadats.

– Han har skadats med något vasst föremål och är avförd med ambulans. Vi söker med hund och ser om vi hittar brottsvapen och så, säger Ann-Christin Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Mannen ska ha haft flera knivstick/knivhugg i bålen.

Den misstänkta brottsplatsen spärrades av för en teknisk undersökning. Den gripne är en av tre personer, förutom den skadade, som fanns på plats, enligt polisen som har inlett en förundersökning om försök till mord.

Annons

Den skadade mannens tillstånd uppges vara stabilt.

Två personer tros ha blivit knivskurna i samband med ett bråk i en lägenhet i Skövde på onsdagskvällen. Enligt polisens webbplats har en kvinna lindriga skador, medan en man fick något mer allvarliga skador i bråket.

Polisen misstänker att bråket skedde inne i en lägenhet. Två personer som befann sig där har gripits, misstänkta för mordförsök.

De inblandade känner enligt polisen varandra sedan tidigare. (TT)

Sverige

En brand utbröt på S:t Görans psykakut natten till torsdagen. En person blev brännskadad och ytterligare en fick rökskador efter branden.

Räddningstjänsten lyckades släcka elden innan den spred sig, men den orsakade kraftig rökutveckling.

– En patient har enligt uppgift tänt på en kudde och då blivit brännskadad och det ska vara ytterligare en på sjukhuset som fått rökskador, oklart om det rör sig om en patient eller en anställd, säger Anders Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Polisen har upprättat en anmälan om skadegörelse och vållande till kroppsskada men den misstänkte är ännu inte gripen. (TT)

Världen

Minst ett par dussin rohingyer har hittats döda på en båt de klev ombord på för två månader sedan. Ytterligare nästan 400 rohingyer har kunnat räddas från fartyget.

Bangladeshisk kustbevakning fick ett tips om flyktingarna, som tillhör en muslimsk minoritet från grannlandet Myanmar, och kunde efter tre dagars sökande undsätta dem.

Annons

– Vi har räddat 382 rohingyer från en stor överfylld trålare och förde dem till en strand nära Teknaf. De svalt, säger Shah Zia Rahman vid kustbevakningen.

Flyktingarna hade antagligen tänkt försöka ta sig till Malaysia från flyktingläger i Bangladesh, men vänt. (TT)

Bill och Melinda Gates stiftelse ökar stödet till WHO, som svar på att USA:s president Donald Trump meddelat att landet fryser sin finansiering av världshälsoorganisationen.

Stiftelsen är den näst största givaren till WHO bakom USA, och ökar bidraget från 100 till 250 miljoner dollar. USA stod förra året för omkring 400 miljoner.

– Att minska stödet till WHO är helt orimligt. Vi behöver ett globalt koordinerat stöd, säger Melinda Gates, som delar ordförandeskapet i stiftelsen med sin man, Bill Gates, och fortsätter:

– När du är i en kris som den här, är det alle man på däck. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Jonas BörjessonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons