Annons
Nyheter

Handelsbanken mjukar upp boräntekrav

Handelsbanken slutar kräva betalt för ränteskillnaden när du avslutar ett tvåårigt bolån i förtid.
De nya mjukare räntekraven på tvååriga bolån börjar gälla i dag.
Ekonomi • Publicerad 27 september 2023
Nu kan du lösa ut tvååriga bolån på Handelsbanken utan att betala ränteskillnadsersättning. Arkivbild
Nu kan du lösa ut tvååriga bolån på Handelsbanken utan att betala ränteskillnadsersättning. ArkivbildFoto: Bertil Ericson/TT

Banken – en av de stora på den svenska bolånemarknaden – säger att man med de ändrade reglerna inför "kostnadsfri ångerrätt på tvååriga bolån".

Handelsbankens bolån med andra löptider berörs inte, men kunder som sedan tidigare har två års bindningstid omfattas av erbjudandet.

Annons

”Vi vill ge kunderna valfrihet och trygghet genom att erbjuda ett bundet alternativ där det inte kostar något att avsluta lånet i förtid”, säger Åsa Eriksson Hedensiö, privatmarknadschef Handelsbanken Sverige, i ett pressmeddelande.

Enligt Eriksson möter banken med detta initiativ kundens behov av bra pris på bolånet och trygghet om de ekonomiska förutsättningarna förändras.

De uppmjukade kraven från Handelsbanken kommer inför överlämnandet i veckan av en utredning av bankernas avgifter för att lösa bolån i förtid till Finansdepartementet.

Utredningen har gjorts av Albin Kainelainen, generaldirektör på Konjunkturinstitutet (KI), och den kommer att beredas av regeringen inför presentation av eventuella politiska åtgärder.

Den så kallade ränteskillnadsersättningen har tidigare kritiserats av Finansinspektionen (FI), som efterlyst en översyn av regelverket.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons