Annons
Nyheter

Häktas misstänkt för mord

I dag inleddes häktningsförhandlingarna mot paret som misstänks för mord på en åttaårig flicka i Karlskrona.
Nyheter • Publicerad 4 maj 2014

Mannen, 31 år, och kvinnan, 30 år, greps efter att flickan hittats livlös i deras hem i onsdags. Hon dödförklarades senare på sjukhus. Flickan kom ensam till Sverige från Gaza förra året och mannen, som är hennes morbror, förordnades som hennes vårdnadshavare.

Rätten meddelar att kvinnan häktas på sannolika skäl misstänkt för mord på den åttaåriga flickan. Tingsrätten beslutar också att åklagaren får rätt att ge henne restriktioner såsom exempelvis kontakt med anhöriga eller tillgång till nyheter.

Annons

Den 31-årige mannens försvarare advokat Christer Holmqvist har anlänt till polishuset inför häktningsförhandlingen mot hans klient som är planerad att starta klockan 14. Han säger till TT att 31-åringen fortsatt nekar till brott.

– Min klient har berättat i förhör hos polisen vad han vet om detta och det tänker jag inte närmare gå in på.

Hur mår din klient?

– Jag brukar aldrig kommentera hur mina klienter mår, men man kan väl tänka sig att man är ganska pressad i en situation där man är anhållen och åklagare begär en häktad.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons