Annons
Nyheter

Häktad man misstänks för fler brott mot barn

Brott • Publicerad 10 januari 2023
Brottsmisstankarna har utökats mot en man som sitter häktad i Växjö för olika sexbrott mot barn. Arkivbild.
Brottsmisstankarna har utökats mot en man som sitter häktad i Växjö för olika sexbrott mot barn. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En 34-årig man som greps efter ett ingripande av privatpersoner då han hade stämt träff med ett barn i Växjötrakten är nu misstänkt för ytterligare brott mot barn, rapporterar Smålandsposten.

I december hade mannen, som är hemmahörande i Skåne, försökt stämma träff med ett barn i vad som misstänktes vara sexuellt syfte. Men efter privatpersonernas ingripande greps han av polis och häktades senare för bland annat barnpornografibrott, kontakt med barn för sexuellt syfte samt utnyttjande av barn för sexuell posering.

Parallellt med kontakterna med flickan i Småland misstänks mannen ha utsatt även barn i Göteborg för brott, skriver tidningen. Det handlar om upprepade fall våldtäkt mot barn, liksom om försök till våldtäkt mot barn, sexuellt ofredande samt utnyttjande av barn för sexuell posering.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons