Annons
Nyheter

Häktad man erkänner vissa sexövergrepp

Den man i 20-årsåldern som misstänks för flera sexbrott mot barn har häktats idag. Han erkänner att övergrepp begåtts, men förnekar våldtäkt.
– Han har försökt att lägga alla kort på bordet, säger advokat Christer Svedberg.
Nyheter • Publicerad 6 november 2014

Under häktningsförhandlingarna som hölls idag på morgonen berättade mannen vad som hänt. I häktningsframställan fanns fem olika tillfällen av övergrepp mot barn angivna sedan i april i år. Det handlar om ett barn som blivit utsatt.

Tre av händelserna är rubricerade som våldtäkt mot barn och två som sexuellt övergrepp mot barn. Mannen har erkänt att han begått övergrepp vid samtliga tillfällen, men han har synpunkter på hur övergreppen ska rubriceras.

Annons

– Han bestrider våldtäkt, men har i övrigt medgivit det som hänt, säger Christer Svedberg.

Kammaråklagare Katarina Sergi leder utredningen tillsammans med Länskriminalen i Borås. Hon utesluter inte att antalet brott kan komma att utökas när fler förhör hålls med både den misstänkta mannen och den målsägande.

Om två veckor ska åtal vara väckt och åklagaren säger att det är sannolikt att åtal väcks eftersom mannen erkänt.

Mannen är nu frihetsberövad och under den tiden som följer fram till åtalet kommer fler förhör att hållas både med den misstänkta mannen, målsägande och med andra vittnen.

Advokat Christer Svedberg säger att mannen är förfärad över det som hänt men att han ändå håller modet uppe.

Therece Tilly
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons