Annons
Nyheter

Häktad för försvinnande i Grästorp släppt

Den man som har suttit häktad misstänkt för människorov i Grästorp i Västergötland har släppts och är inte längre aktuell i utredningen.
Brott • Publicerad 14 mars 2022
En kvinnokropp hittades i samband med dykningar i ån Nossan i Västergötland. Arkivbild.
En kvinnokropp hittades i samband med dykningar i ån Nossan i Västergötland. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Det var för en månad sedan en 24-årig kvinna försvann efter en promenad. Det sista spåret uppgavs vara ett telefonsamtal kring midnatt den 13–14 februari.

Den 5 mars hittades en kropp efter dykningar i ån Nossan i Grästorps kommun. Polisen skrev då på sin hemsida att det med stor sannolikhet är den försvunna kvinnan eftersom signalement och klädsel stämmer överens.

Annons

En man man i 40-årsåldern har sedan den 18 februari suttit häktad misstänkt för människorov, men han är nu alltså helt avförd från utredningen.

"Den sammantagna bilden som vuxit fram är att mannen inte haft någon möjlighet att beröva kvinnan livet och att han därför ska försättas på fri fot. Det finns inte några kvarvarande misstankar mot honom", säger Niklas Lindström, polisens utredningsledare, i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Under förundersökningen har den tidigare häktade mannens rörelser och uppgifter kontrollerats mot bland annat övervakningskameror.

"Denna undersökning visar, ihop med andra undersökningar, att det helt enkelt inte funnits tid att utföra gärningen att beröva kvinnan livet", säger förundersökningsledare Lars Johansson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons