Annons
Nyheter

Håkan Hellströms låtar auktioneras ut

Låtskrivarduon Johan och Christina Löwenström kommer att auktionera ut rättigheterna till några av artisten Håkan Hellströms mest kända låtar.
Nyheter • Publicerad 12 juni 2014
Foto: ADAM IHSE / TT

Bland annat "För en lång, lång tid" och "River en vacker dröm", uppger Aftonbladet. Tilltaget har fått Hellström att kalla in en advokat.

– Han är besviken. Ska man verkligen sälja rättigheter på det här sättet, och dessutom utnyttja Håkan Hellströms renommé, säger Hellströms advokat Staffan Boström till tidningen.

Annons

Löwenströms har totalt skrivit fem låtar tillsammans med Hellström och delar på rättigheterna med honom. Det är deras egna andel av dessa som nu ska säljas.

Utropspriset för 80 procent av "För en lång, lång tid" ligger på 350 000 kronor, medan 46,5 procent av "River en vacker dröm" startar vid 150 000 kronor.

– Vi har skrivit de här låtarna ihop. Vi måste kunna gör vad vi vill med våra rättigheter, säger Christina Löwenström till Aftonbladet.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons