Annons
Nyheter

Hägglund: KD måste bli tydligare

Kristdemokraterna måste förtydliga vad det innebär att företräda verklighetens folk, skriver partiledaren Göran Hägglund på DN debatt.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010

I valet reducerades politiken till frågan om jobb eller bidrag. Det kan bidra till KD:s revansch, tror Hägglund.

"Vi kristdemokrater tycks i dag vara ensamma om att inse att det är det civila samhället – inte politiken – som är samhällets ryggrad", skriver han.

Annons

Senare i dag talar Hägglund på KD:s partifullmäktige.

Fler områden

Två jämnstora block kan leda till att idépolitiken sätts på undantag, och det är där Hägglund ser en möjlighet till upprättelse för KD.

"Utrymme måste finnas även för det ideologiska", skriver han.

Hägglund pekar på ett antal områden där partiet behöver förnya sig. Det handlar om familjepolitiken, rättspolitiken och företagarpolitiken. Familjepolitiken behöver konkretiseras, bland annat när det gäller "föräldrarnas rätt att själva välja barnomsorg", som Hägglund uttrycker det. Vad gäller rättspolitiken måste människor kunna känna att rättsskipningen ytterst vilar på en etisk grund. Och i frågor om företagande bör partiet ha fokus på mer än att bara sänka skatterna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons