Annons
Nyheter

Hagen vill inte längre samarbeta i utredning

Norge • Publicerad 4 juni 2020
Den mordmisstänkte miljardären Tom Hagens hus har i perioder spärrats av för att undersökas av polis. Nu meddelar Hagen att han inte längre ska samarbeta i utredningen. Arkivbild.
Den mordmisstänkte miljardären Tom Hagens hus har i perioder spärrats av för att undersökas av polis. Nu meddelar Hagen att han inte längre ska samarbeta i utredningen. Arkivbild.Foto: Terje Pedersen/NTB/TT

Den mordmisstänkte miljardären Tom Hagen meddelar via sin advokat att han inte längre kommer att samarbeta med norsk polis i utredningen runt hans fru Anne-Elisabeth Hagens förmodade död, uppger norska VG.

Hagens försvarsadvokat Svein Holden uppger att Hagen inte längre kommer att infinna sig vid polisens förhör, detta då man anser att utredningen tagit för lång tid och inte ser ut att komma framåt.

Annons

"För min del kan jag inte se på vilket sätt ytterligare förhör med Tom Hagen är tänkt att ta saken vidare. Förundersökningarna tycks inte vara ämnade att bringa klarhet i vad som skett med Anne-Elisabeth Hagen, man har kört fast och polisen tycks endast vara ute efter att sätta dit Tom Hagen," skriver försvarsadvokaten till tidningen.

Anne-Elisabeth Hagen försvann hösten 2018. Försvinnandet klassades i flera månader som en kidnappning och enorma resurser lades på att hitta henne, men utan resultat. Tom Hagen hittade nämligen ett brev med krav på en betalning av miljontals kronor i kryptovaluta samtidigt som han upptäckte att hans fru var försvunnen, har han sagt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons