Annons
Nyheter

Glädje över benådningsbesked

Beskedet om att de i Etiopien fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson benådas togs emot med glädje på många håll:
Nyheter • Publicerad 10 september 2012

– Jag är oerhört glad att Martin och Johan släpps fria efter 14 månader i etiopiskt fängelse. Jag hoppas att de kan återförenas med sina familjer så snart som möjligt.

Jonas Nordling, ordförande för Journalistförbundet, i ett pressmeddelande.

Annons

– I denna stund så gläds vi med Martin och Johan och deras familjer. Vi hoppas på en snabb process tills de landar på svensk mark. Det är svårt att förställa sig hur det är att sitta fängslad under så lång tid och under de förhållandena som råder där.

Lotta Shüllerqvist, ordförande för Reportrar utan gränser.

– Det är med stor lättnad vi tagit emot nyheten om Johans och Martins frigivning. Vi gläds idag naturligtvis med deras familjer och anhöriga, men gläds också för pressfriheten.

Tidningsutgivarnas:s vd Per Hultengård.

– Det är med stort glädje som vi kan konstatera att Johan och Martin kommer hem. De jobbade på ett sätt som är självklart för oss som jobbar i ett land med pressfrihet. Det här visar hur viktigt det är att vi i Sverige aldrig slutar debatterar och informera om hur viktigt det är med pressfrihet.

Jeanette Gustafsdotter, vd för organisationen Utgivarna.

"De svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson i etiopiskt fängelse ska friges! Vilken FANTASTISK nyhet! HURRA!"

Jonas Gardell på Twitter.

"Välkomna hem Johan och Martin!"

Lars Ohly på Twitter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons