Annons
Nyheter

Gick du på någon av de här?

Kristdemokraterna i Stockholm vill att folk ska börja gå på vattnet för att motverka trängseln i kollektivtrafiken.
Nyheter • Publicerad 1 april 2014

Fredrik Reinfeldt blir staty vid Norra Bantorget, och orten Herrljunga byter namn till det mer könsneutrala Henljunga.

Just det – i dag är det 1 april.

Annons

Den första april är det säkrast att vara lite extra uppmärksam på vad som egentligen står i tidningen och sägs i etern. Och ta mycket med ungefär en spade salt. P4 Sjuhärad rapporterade exempelvis att Herrljunga i Västergötland har problem med för få kvinnor i barnafödande ålder – och ordet "herr" i ortsnamnet sänder fel signaler. Fler hakade på genustemat: Västmanland ska byta namn till Västhenland för att bli könsneutralt, enligt P4 Västmanland.

P4 Västernorrland avslöjade att polisen börjar sälja beslagtagen sprit. Det finns inte längre plats för mer konfiskerad alkohol, och nu säljs lagret ut till nettopris.

Lunds domkyrka ska enligt Sydsvenskan på nätet få ett digitalt ur, och snart blir det möjligt att stanna hemma med fyrfota småttingar. Samtliga partier är överens om att föräldraförsäkringen ska utökas med en valppenning, enligt P4 Göteborg.

Aprilskämt förekommer i de flesta europeiska länder, men även på andra håll i världen. I Sverige kan seden enligt Nationalencyklopedin beläggas från 1600-talets mitt. Men några saker att se upp med för den som vill undvika att bli lurad är att berättelsen saknar hårda fakta – exempelvis tydlig källa, plats eller datumangivelse. Ett annat knep är att söka på nätet efter mer fakta, eller försöka hitta någon av de inblandade personerna. Men ha inget större hopp om att få tag på den holländske konstnär som enligt Dagens ETC ska skapa Reinfeldt-statyn vid Norra Bantorget i Stockholm. En sökning på "Luur en Dreij" gav inga träffar vid TT:s försök, och reportern Gustav Prank gick inte heller att nå.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons