Annons
Nyheter

Fyra ihjälskjutna utanför Los Angeles

Fyra personer, varav ett barn, har dödats i en skjutning i sydöstra Los Angeles. Det är den tredje uppmärksammade masskjutningen i USA inom loppet av ett par veckor.
USA • Publicerad 1 april 2021
Polis utanför den kontorsbyggnad där skjutningen ägde rum.
Polis utanför den kontorsbyggnad där skjutningen ägde rum.Foto: Jae C. Hong/AP/TT

Ytterligare två personer, bland dem den misstänkta skytten, har skadats och vårdas på sjukhus. Läget för båda är kritiskt, skriver tidningen USA Today.

Polisen i Orange County skriver på Facebook att "läget har stabiliserats" och att området säkrats, men det finns få detaljer om skjutningen som ska ha inträffat på andra våningen i vad som beskrivs som ett kontorshus.

Annons

Det finns dock inget hot mot allmänheten i nuläget, enligt polis.

Skjutningen äger rum drygt två veckor efter att en gärningsman sköt ihjäl åtta personer, de flesta asiatiska kvinnor, på tre olika spaanläggningar i Atlanta i Georgia.

Veckan därpå sköt en 21-årig man tio personer till döds på en mataffär i Boulder i Colorado.

Händelserna har eldat på debatten om vapenlagar i USA. Det demokratledda representanthuset röstade i mars igenom ett förslag om skärpta vapenlagar, främst stärkta bakgrundskontroller vid vapenköp.

Men den mäktiga vapenlobbyorganisationen NRA har motsatt sig detta och det är ytterst tveksamt om skrivelsen får grönt ljus i senaten. Där har Demokraterna och Republikanerna 50 platser vardera och vicepresident Kamala Harris utslagsrösten.

President Joe Biden har tidigare antytt att han kan tänka sig att utfärda en exekutiv order för att strama åt möjligheterna till vapenköp, men Vita huset föredrar en mer permanent, "riktig" lag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons