Annons
Nyheter

Fyra års fängelse för upprepade barnvåldtäkter

Brott • Publicerad 7 augusti 2020
En man döms till fyra års fängelse för upprepade fall av våldtäkt mot en närstående flicka. Arkivbild.
En man döms till fyra års fängelse för upprepade fall av våldtäkt mot en närstående flicka. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson / TT

En man i 40-årsåldern döms till fyra års fängelse av Malmö tingsrätt för upprepade barnvåldtäkter och sexuellt ofredande.

Flickan är under 15 år och närstående till mannen. Övergreppen har skett under våren och gripandet skedde mitt i natten i mannens villa, eftersom polisen fått larm om att han regelbundet förgrep sig på flickan och ville stoppa fortsatt brottslighet.

Annons

– Domen bygger på flickans egna uppgifter i kombination med DNA och det hon berättat för sina två kamrater under resans gång, säger rådmannen Lars-Ola Högsborn till Sydsvenskan.

Mannen döms även för kränkande fotografering av en kvinna. Bilden hittades i mannens mobiltelefon och ska ha smygtagits på ett hotellrum under en jobbresa utan att kvinnan vetat om det. Han har sedan spridit bilden vidare till en vän med sexuella kommentarer.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons