Annons
Nyheter

Frukostslarv ger tidigare sexdebut

Det finns många teorier som knyter sex till mat men japanska forskare har gjort en ny upptäckt:
Nyheter • Publicerad 26 december 2008

Unga människor som hoppar över frukosten har en tendens att förlora oskulden tidigare.

I en studie av 3 000 personer som inte regelbundet åt frukost i sina tidiga tonår svarade deltagarna att de i genomsnitt förlorat oskulden vid 17,5 års ålder jämfört med snittåldern på 19 för samtliga japaner.

Annons

Bland dem som ätit frukost som yngre var debutåldern i genomsnitt 19,4 år.

Studien som backas upp av Japans hälsodepartement letar efter sätt att förebygga oönskade graviditeter. Den slår fast att stabila familjeförhållanden avskräcker från tidigt sex.

– De som är missnöjda med sina föräldrar, till exempel för att de inte lagar frukost, kan hitta ett sätt att ge utlopp för sin frustration genom sex, sade forskningsledaren Kunio Kitamura, Chef för Japans familjeplaneringsorganisation.

– Om barn inte känner sig bekväma i hemmet tenderar de att gå ut, sade han.

Japan har en av världens lägsta födelsetal, en följd av att många unga människor skjuter upp barnafödande för att det är ett hinder för karriären eller livsstilen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons