Annons
Nyheter

Fortsatt uppgång på Wall Street

De ledande indexen på New York-börsen stod alla för svaga uppgångar under tisdagen. Activision Blizzard rusade efter domstolsbeslutet som tar spelbolaget närmare jätteaffären med Microsoft.
Ekonomi • Publicerad 11 juli 2023
De ledande indexen på New York-börsen stod alla för svaga uppgångar under tisdagen.
De ledande indexen på New York-börsen stod alla för svaga uppgångar under tisdagen.Foto: Seth Wenig/AP/TT

Breda S&P 500-index ökade 0,7 procent medan tekniktunga Nasdaqs kompositindex steg 0,6 procent. Dow Jones industriindex avslutade starkast och stängde på plus 0,9 procent.

Bland dagens stora vinnare finns Activision Blizzard som rusade 10 procent efter ett federalt domstolsbeslut som gett Microsoft stöd att genomföra köpet av bolaget.

Annons

Beslutet går därmed emot den amerikanska handelsmyndigheten FTC, som ansökt om att tills vidare stoppa den planerade affären, som kan bli en av de största företagsaffärerna genom tiderna.

Prislappen på Activision Blizzard ligger på motsvarande cirka 700 miljarder svenska kronor.

En annan raket var bildtjänstföretaget Shutterstock som steg över 9 procent sedan man ingått ett fördjupat samarbete med forskningsbolaget OpenAI och dess AI-teknik.

Priset på olja stiger på tisdagen. Ett fat Brentolja ökar nästan 2 procent till upp till 79,43 dollar.

Många väntar nu in onsdagens viktiga amerikanska inflationsdata som kan ge en hint om hur ränteutvecklingen kommer att te sig.

Senare i veckan inleds rapporterna för andra kvartalet med bland annat storbankerna JP Morgan Chase och Wells Fargo som några att hålla ögonen på.

JP Morgan Chase handlades upp 1,6 procent medan Wells Fargo stängde på plus 1 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons