Annons
Nyheter

Forsberg invald i Hall of Fame

Peter Forsberg har som tredje svensk valts in i ishockeyns Hall of Fame. Tidigare har Börje Salming och Mats Sundin valts in.
Nyheter • Publicerad 24 juni 2014
Foto: CLAUDIO BRESCIANI / TT

Peter Forsberg har som en av fyra spelare valts in i ishockeyns Hall of Fame. Den svenske ishockeylegendaren har vunnit Stanley Cup två gånger, tagit två OS-guld och vunnit VM. Han har vunnit skytteligan i NHL, blivit utsedd till ligans bäste spelare och har dessutom blivit frimärke efter sin klassiska straff mot Kanada i OS-finalen 1994.

NHL-karriären blev dock inte så lång som han hade hoppats. Skador störde de sista säsongerna och totalt blev det 708 matcher och 249 mål för spelgeniet.

Annons

– Det har varit en fantastisk karriär och jag skulle inte byta plats med någon, sade Forsberg.

– Att göra Börje Salming och Mats Sundin sällskap som tredje svensk i Hall of Fame gör det här extra speciellt för mig.

Tjecken Dominik Hasek, sex gånger utsedd till NHL:s bäste målvakt, Mike Modano, den amerikan som spelat flest matcher och gjort flest mål i NHL, samt kanadensaren Rob Blake som vann Stanley Cup 2001 och tog OS-guld 2002, valdes också in. Dessutom fick tränaren Pat Burns som avled 2010 samt domaren Bill McCreary varsin plats i Hall of Fame.

Själva ceremonin kommer att hållas i Toronto den 17 november.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons