Annons
Nyheter

Förmånsbeskattning för fri parkering slopas

Coronaviruset • Publicerad 8 februari 2021
Anställda som erbjuds fri parkering i anslutning till jobbet ska slippa förmånsbeskattning under hela pandemin. Arkivbild.
Anställda som erbjuds fri parkering i anslutning till jobbet ska slippa förmånsbeskattning under hela pandemin. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Anställda som erbjuds fri parkering i anslutning till jobbet ska slippa förmånsbeskattning så länge pandemin pågår. Det förslaget väntas ett enigt skatteutskott ställa sig bakom på tisdagen, uppger Ekot i Sveriges Radio.

Riksdagen klubbade i mars igenom en tillfällig lag som gjorde fri parkering i samband med arbete skattebefriat resten av året. Den tillfälliga lagen skulle underlätta för vårdpersonal, men också ge mer plats åt dem som inte har något annat val än att åka kollektivt.

Annons

Skatteutskottet vill också att gåvor från arbetsgivare ska undantas från förmånsbeskattning.

– Jag tycker att det är bra, och därför jobbar vi med de där förslagen sedan en tid tillbaka och kommer i närtid att kunna presentera dem, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Ekot.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons