Annons
Nyheter

Företag får böta – krävde inte munskydd

Italien • Publicerad 26 juli 2020
En soldat framför ett flerfamiljshus där tiotals coronafall har rapporterats i regionen Kampanien.
En soldat framför ett flerfamiljshus där tiotals coronafall har rapporterats i regionen Kampanien.Foto: Riccardo De Luca/AP/TT

Tre företag i den italienska staden Salerno är de första i regionen Kampanien som måste betala böter för att inte ha följt nya restriktioner som införts med anledning av coronapandemin.

Företagen, bland annat en bar och en frisör, ska böta 1 000 euro var sedan polisen konstaterat att de inte följt ett påbud om att munskydd måste bäras i lokaler inomhus.

Annons

"Om våra medborgare tror att problemet är löst betyder det att vi inom några veckor kommer att vara tillbaka vid en allvarlig nödsituation", skrev Kampaniens regionpresident Vincenzo De Luca på Facebook i fredags, då den nya regeln infördes.

Även privatpersoner som inte bär skyddsmask kan tvingas betala 1 000 euro om de inte följer reglerna som gäller bland annat i offentliga byggnader, mataffärer, barer, restauranger, butiker och i kollektivtrafiken.

Företag som bryter mot regeln riskerar att stängas ned mellan 5 och 30 dagar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons