Annons
Nyheter

Fordonsförsäljningen fortsätter öka i Kina

Ekonomi • Publicerad 10 september 2020
Lyft för fordonsförsäljningen i Kina i augusti, men fortfarande kraftigt bakslag för året hittills till följd av coronakrisen. Arkivbild.
Lyft för fordonsförsäljningen i Kina i augusti, men fortfarande kraftigt bakslag för året hittills till följd av coronakrisen. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Fordonsförsäljningen i Kina lyfte med 11,6 procent i augusti jämfört med samma månad i fjol. Det är femte månaden i rad med försäljningslyft på den kinesiska fordonsmarknaden efter vårens stora tvärstopp under coronakrisen.

Under augusti såldes totalt 2,19 miljoner fordon i Kina, enligt den kinesiska branschorganisationen CAAM. Hittills i år har därmed 15,55 miljoner fordon sålts, en nedgång med 9,7 procent jämfört med fjolårets första åtta månader.

Annons

Elfordonsförsäljningen lyfte 25,8 procent till 109 000 i augusti och prognosen för helåret för detta segment är en försäljning på 1,1 miljoner fordon, en nedgång med omkring 11 procent mot i fjol, enligt CAAM.

Försäljningen av lastbilar och andra kommersiella fordon lyfte med 41,6 procent i augusti, medan bilförsäljningen steg med betydligt mer blygsamma 6 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons