Annons
Nyheter

Föll fem meter på jobbet – förd till sjukhus

Olyckor • Publicerad 13 augusti 2020
En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter, efter att ha fallit fem meter och slagit sig medvetslös på en arbetsplats i Arvika. Arkivbild.
En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter, efter att ha fallit fem meter och slagit sig medvetslös på en arbetsplats i Arvika. Arkivbild.Foto: Erik Simander/TT

En man i 50-årsåldern har förts till sjukhus med ambulanshelikopter, efter att ha fallit fem meter och slagit sig medvetslös på en arbetsplats i Arvika.

– Han har en befarad skallskada, säger Kenneth Johannesson, presstalesperson på polisregion Bergslagen.

Annons

Vad som föregått händelsen, som rubriceras som en arbetsplatsolycka, är i nuläget oklart. Olyckan ska ha skett på ett sågverk, Moelven Edanesågen AB, där polisen under eftermiddagen varit på plats för att förhöra arbetsgivaren och fackliga företrädare.

"Vi är naturligtvis starkt påverkade av vad som har hänt och hoppas på det bästa för vår medarbetare. Vi kan i nuläget inte säga så mycket om händelseförloppet, utan behöver ta reda på mer", skriver Bjarne Hønningstad, divisionschef i Moelven Wood, i ett pressmeddelande.

En anmälan om brott mot arbetsmiljölagen har upprättats.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons