GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Räddningstjänsten övervakar Emån efter torkan

Samhälle • Publicerad 13 augusti 2022
Kustbevakningens flyg bistår med att övervaka torkan i Emån.
Kustbevakningens flyg bistår med att övervaka torkan i Emån.Foto: Kustbevakningen

Länsstyrelserna i Jönköping och Kalmar län tar hjälp av Kustbevakningen för att övervaka torkan i Emån. Flygningar över området ska ge en bättre lägesbild.

Östra Småland har drabbats av långvarig torka. Emån är ett viktigt vattendrag och läget är fortsatt kritiskt, med vattennivåer som stadigt sjunker.

"För oss på Kustbevakningen är det naturligt att bistå med vår kompetens och vår tekniska utrustning i sådana här situationer. Detta hör inte till vår ordinarie verksamhet, men vi passar på att testa våra system och bidra med kunskap", säger Hannu Aho, stationschef på Skavsta.

Begränsningar har införts för vattenuttag från ån.

Emån är sydöstra Sveriges största vattendrag och bidrar med dricksvatten till flera kommuner.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.