Annons
Nyheter

Flera svårt skadade i tågolycka

Flera personer har skadats svårt i en kollision mellan ett X 2000-tåg och en kranbil vid Kimstad station mellan Linköping och Norrköping, uppger polisen för TT.
Nyheter • Publicerad 12 september 2010

Strax före klockan 20 fick polis och räddningstjänst larm om tågolyckan.

– Ombord på tåget finns 244 personer, flera av dem är allvarligt skadade och är fastklämda, sade vakthavande vid Östgötapolisen till TT strax efter olyckan.

Annons

Östgötapolisens presstalesman Mikael Skoog anlände till olycksplatsen vid 21-tiden.

– Jag ser ett tåg som är skadat längs med hela sidan. Det är väldigt skadat just längs vagn två och tre. Det är uppenbart något som tagit i längs sidan av vagnarna, sade han till TT.

Polisen hade då ingen uppfattning om hur många som var skadade.

– Underhållningsarbeten pågår vid järnvägssträckan där olyckan har inträffat. Enligt de uppgifter jag har ska ett fordon eller arbetsredskap ha träffat tåget på sidan. Flera personer ska vara fastklämda, sade Skoog.

Tåget var på väg från Stockholm mot Malmö och skulle han anlänt till sin slutdestination strax efter 22.

Enligt SOS Alarm skickades ett flertal ambulanser och brandbilar vid olycksplatsen. Spåren mellan Linköping och Norrköping stängdes av minst fram till midnatt, enligt Trafikverkets presstjänst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons