Annons
Nyheter

Flera döda i protester mot polisen i Colombia

Colombia • Publicerad 10 september 2020
En våldsam demonstrant sparkar mot en polis på motorcykel i samband med protesterna i Bogotá.
En våldsam demonstrant sparkar mot en polis på motorcykel i samband med protesterna i Bogotá.Foto: Ivan Valencia/AP/TT
Protesterna övergick snabbt i våldsamma drabbningar mellan demonstranter och polis.
Protesterna övergick snabbt i våldsamma drabbningar mellan demonstranter och polis.Foto: Ivan Valencia/AP/TT

Minst fem personer har mist livet i Colombias huvudstad Bogotá i samband med omfattande protester mot polisen. Oroligheterna bröt ut till följd av ett uppmärksammat dödsfall där en man blev skjuten med elpistol flera gånger av poliser.

Ett filmklipp som spridits visar hur den 46-årige tvåbarnsfadern Javier Ordóñez vädjar till två poliser som har tryckt ned honom på marken och ger honom flera elchocker. Detta skedde tidigt på onsdagsmorgonen när Ordóñez var i ett sällskap som drack alkohol på gatan och bröt mot smittskyddsregler om social distansering.

Annons

Enligt 46-åringens anhöriga fördes han sedan till en polisstation där han utsattes för ytterligare våld. Han avled senare på sjukhus.

Hundratals människor samlades utanför polisstationen i fråga för att protestera och när protesterna tilltog blev de mer våldsamma: minst två polisstationer stacks i brand, ytterligare tre attackerades och våldsamheter skedde även i närliggande städer.

De inblandade poliserna har tagits ur tjänst medan saken utreds.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons