Annons
Nyheter

Flera döda efter skyfall och åska i Jemen

Jemen • Publicerad 4 augusti 2020
Den jemenitiska regionen Marib har drabbats av kraftiga skyfall.
Den jemenitiska regionen Marib har drabbats av kraftiga skyfall.Foto: /TT

Minst 17 personer, varav åtta barn, har dödats i kraftiga oväder med efterföljande översvämningar som har drabbat regionen Marib i Jemen.

"Sexton personer drunknade och en annan dog efter att ha träffats av en blixt", uppger den lokala hälsomyndigheten i ett uttalande.

Annons

Väldiga stormar har nyligen drabbat flera områden i Jemen, däribland kring huvudstaden Sanaa, vilket har förvärrat den redan svåra situationen i det krigsdrabbade landet. Hundratals hus och tält för interna flyktingar har förstörts, enligt myndigheterna.

Ovädren kommer samtidigt som Jemens sjukvårdssystem kämpar med att hantera landets utbrott av coronaviruset. Enligt FN, som kallat krisen i Jemen för världens största humanitära kris, är mer än 80 procent av befolkningen beroende av bistånd för att överleva.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons