Annons
Nyheter

Fler gjorde rutavdrag 2021

Ekonomi • Publicerad 14 januari 2022
Det vanligaste rutavdraget är för städtjänster. Arkivbild.
Det vanligaste rutavdraget är för städtjänster. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg / TT

Drygt sju miljarder kronor betalades ut i rutavdrag under 2021, en ökning med 16 procent jämfört med året före, uppger branschorganisationen Almega Hemserviceföretagen.

Även antalet personer som gjorde avdrag för tjänster ökade under året, från 1,1 till 1,2 miljoner. Över 2 300 fler utförare registrerades också i statistiken, som baseras på Skatteverkets uppgifter.

Annons

Vanligast är att göra rutavdrag för städtjänster. 67 procent av utbetalningarna gäller städning i hemmet.

"Hemstädning är oerhört populärt och skapar många nya jobb, inte minst för dem som står en bit ifrån arbetsmarknaden", säger Pernilla Enebrink, näringspolitisk expert på Almega Hemserviceföretagen, i ett pressmeddelande.

Den 1 januari 2021 höjdes taket för rutavdraget från 50 000 till 75 000 kronor samtidigt som flera nya tjänster lades till, bland annat möblering och tillsyn av fastigheter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons