Annons
Nyheter

Fick fel diagnos - dog i hjärtinfarkt

Hälsa • Publicerad 28 januari 2023
En man dog i hjärtinfarkt efter fel vård. Arkivbild.
En man dog i hjärtinfarkt efter fel vård. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En man i 65-årsåldern avled efter att vården hade missat att han hade hjärtfel. Händelsen har nu anmälts enligt lex Maria.

Mannen sökte vård på en vårdcentral i Karlstadtrakten för hosta och att han fick ont i mellangärdet när han ansträngde sig, något som personalen trodde berodde på att han var på väg att få hjärtsvikt, skriver Nya Wermlands-tidningen.

Annons

EKG och blodtryckskontroll bokades in en månad senare. Men mannen hörde av sig efter bara en vecka och mådde sämre så EKG och blodtryckskontroll gjordes där man tolkade symtomen som en begynnande hjärtsvikt och mannen fick behandling.

Tre dagar senare avled han i hjärtinfarkt.

Region Värmland anmäler nu händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) enligt lex Maria och skriver i anmälan att händelsen lett till felaktig diagnos, vård och behandling.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons