Annons
Nyheter

Fängelsestrejk över – fångar får mer kebab

Samhälle • Publicerad 16 december 2021
Fångarna på Tidaholmsanstalten får mer kebab efter sin framgångsrika strejk. Arkivbild.
Fångarna på Tidaholmsanstalten får mer kebab efter sin framgångsrika strejk. Arkivbild.Foto: Michael Probst/AP/TT

En strejk bröt ut på Tidaholmsanstalten i slutet av november eftersom fångarna var missnöjda med maten och kioskens ändrade utbud. Nu är strejken över sedan anstalten gått med på fångarnas krav, skriver Dagens Nyheter.

– Vi har i dialog med intagna gjort vissa justeringar av matsedeln. Vissa rätter som många uppskattar har vi repriserat lite oftare eller tagit tillbaka medan andra har glesats ut eller tagits bort helt, säger anstaltschefen Magnus Östlund till tidningen.

Annons

Bland rätterna som serveras oftare finns kebab- och kycklingrätter, samtidigt som sparrissoppan och kåldolmarna har slutat att serveras.

– Gällande kiosken har intagnas synpunkter och önskemål förts vidare till dem som nationellt ansvarar för kioskutbudet inom kriminalvården, säger Östlund.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons