Annons
Nyheter

Fängelse för restaurangbränder i Stockholm

Brott • Publicerad 6 januari 2023
Restaurangen Josefinas bredvid Nordiska museet på Djurgården brändes ned till grunden. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

En 29-årig kvinna har dömts till sju års fängelse för att ha anlagt bränder på tre restauranger i Stockholm i februari i fjol, rapporterar P4 Stockholm.

Kvinnan hade tidigare jobbat på en av restaurangerna men avskedats drygt ett halvår tidigare. Hon tog sig till platsen sent på natten och tände på med hjälp av halsdukar och filtar som dränkts i desinfektionsmedel.

Annons

Tingsrätten dömer henne för grov mordbrand eftersom en annan av bränderna ledde till att en restaurang på Djurgården brann ned till grunden, och risken fanns även att lågorna spridit sig till närliggande Nordiska museet.

Kvinnan har erkänt brotten men hävdat att hon tvingats till att utföra dem av en röst i huvudet. Hon har dock inte bedömts lida av en psykisk störning när hon begått brotten, men fick trots det ett lindrat straff på grund av att hon haft psykiska problem som försämrat hennes kontrollförmåga, enligt tingsrätten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons