Annons
Nyheter

Fängelse för svenska bankrånare

De 14 personer, varav flera svenskar, som dömts för miljonrånet i Bröndby 2008 har dömts till fängelsestraff på mellan sju och tio år.
Nyheter • Publicerad 15 september 2010

En dömdes till psykvård.

Köpenhamn (TT-Ritzau)

Annons

Bytet vid kuppen mot Dansk värdehantering, som anses vara en av de största i Danmarks historia, blev över 60 miljoner danska kronor. Maximistraffet var 15 år och åklagaren hade begärt 14 års fängelse för samtliga.

Huvudmannen som är av franskt-marockanskt ursprung fick tio år, sex dömda fick åtta år medan sex fick sju års fängelse. En av gärningsmännen som anses ha varit med i planeringen dömdes också men får psykiatrisk vård på obestämd tid i stället för fängelse. Åtta av de dömda är svenskar.

En stor del av pengarna har inte återfunnits.

Tolv av de dömda har redan överklagat domen, övriga har begärt betänketid.

Rånet benämns ofta som det största i Danmarks historia men ett liknande bankrån genomfördes samma vår, också med 62 miljoner danska kronor som byte. Det rånet har aldrig klarats upp.

En kvinna har redan dömts till tre års fängelse för att ha hanterat åtta miljoner kronor av bytet. En del av pengarna hittade polisen nedgrävda i hennes trädgård.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons