Annons
Nyheter

Fängelse för miljonsvindel mot försäkringsbolag

Brott • Publicerad 30 september 2023
Flera personer hittade på stölder av bland annat Rolexklockor och smycken. Arkivbild.
Flera personer hittade på stölder av bland annat Rolexklockor och smycken. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En anställd på ett försäkringsbolag döms till två års fängelse för att ha beviljat utbetalningar för påhittade stölder, rapporterar Södermanlands Nyheter.

Flera personer i Nyköpingsområdet anmälde mellan 2017 och 2019 att de blivit bestulna på exklusiva värdeföremål som Rolexklockor och diamantörhängen. Senare beviljades de ersättning av skaderegleraren. Totalt betalade Länsförsäkringar Sörmland ut knappt fyra miljoner kronor.

Annons

Men stölderna ägde aldrig rum och i stället handlade det om bedrägerier, slår tingsrätten fast. Skaderegleraren ska enligt domstolen varit drivande och ett tiotal kunder till försäkringsbolaget varit medhjälpare. Pengarna betalades ut till konton som skaderegleraren hade kontroll över.

Skaderegleraren döms för 14 fall av grov trolöshet mot huvudman. Utöver två år i fängelse utdöms också ett skadestånd på knappt fyra miljoner kronor till försäkringsbolaget.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons