Annons
Nyheter

Fängelse för bedragare – lurade Västerås stad

Brott • Publicerad 11 mars 2023
En kvinna döms för 15 grova bedrägerier efter att ha lurat Västerås stad på nära två miljoner kronor. Arkivbild.
En kvinna döms för 15 grova bedrägerier efter att ha lurat Västerås stad på nära två miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En kvinna som drev ett städbolag döms till två och ett halvt års fängelse efter att ha lurat Västerås stad, skriver Dagens Juridik. Hon döms även till skadestånd på nära två miljoner kronor och en företagsbot på en miljon.

Målet omfattar totalt 15 grova bedrägerier.

Annons

Kvinnans städbolag hade tecknat ett avtal med kommunen för att utföra så kallat boendestöd. Utredningen visar att bolaget fått ersättning för städtjänster på 4 500 timmar som aldrig utförts, enligt Dagens Juridik.

Tidigare anställda hos företaget vittnar om att de blivit ombedda att registrera tider som utförda trots att besöken avböjts och inte genomförts.

När Västerås stad gjorde en stickprovskontroll i samband med polisanmälan visade det sig att tjänsten inte utförts hos tio av 22 klienter.

Kvinnan har belagts med näringsförbud i fem år.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons