Annons
Nyheter

Fångade av elden – helikoptrar räddade

USA • Publicerad 6 september 2020
En brandhelikopter på väg att släppa vatten över en skogsbrand i Yucaipa i Kalifornien. I en annan helikopterinsats har ett par hundra människor räddats undan lågorna.
En brandhelikopter på väg att släppa vatten över en skogsbrand i Yucaipa i Kalifornien. I en annan helikopterinsats har ett par hundra människor räddats undan lågorna.Foto: Ringo H.W. Chiu/AP/TT

Över 200 personer, som hotades av en skogsbrand i Kalifornien, har räddats av militära helikoptrar.

Insatsen gjordes vid det populära utflyktsmålet Mammoth Pool Reservoir nordöst om Fresno.

Annons

Ett 20-tal evakuerade fördes till sjukhus. Enligt räddningstjänsten var två allvarligt skadade och tio hade måttliga skador.

Den så kallade Creek-branden startade i fredags kväll och växte snabbt. Över 14 000 hektar brändes med flera evakueringar och vägstopp som följd, enligt sheriffstationen i Madera County.

På söndagen bekämpade nästan 15 000 brandmän 23 skogsbränder runt om i delstaten, uppgav Kaliforniens myndighet för skogs- och brandskydd (Calfire).

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons