Annons
Nyheter

Få kommuner kontrollerar brandsäkerhet i radhus

Samhälle • Publicerad 6 december 2022
Endast 62 av Sveriges 290 kommuner har genomfört någon form av kontroll av radhusens brandsäkerhet. Arkivbild.Foto: Fredrik Persson/TT

Risken för ett snabb spridning av brand i radhuslängor är välkänd. Trots det har bara 62 av landets 292 kommuner inventerat brandskyddet i radhus och endast 24 av dessa uppger att man är klar med inventeringen, rapporterar Hem & Hyra.

Drygt 60 procent av de radhus som kontrollerats har brister i sitt brandskydd, visar en kartläggning som tidningen gjort. Av de totalt cirka 24 000 radhuslägenheter som undersökts av räddningstjänsten runtom i landet hade över 15 000 av säkerhetsbrister.

– Jag tycker det här är en tydlig indikation på att vi behöver göra något, säger Marcus Vilhelmsson, enhetschef för brand och räddning på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons