Annons
Nyheter

Ex-politiker anklagas för skott mot demokrater

En republikan i New Mexiko har gripits med anledning av flera skottlossningar mot demokratiska politikers hem i New Mexico.
Mannen uppges ha varit upprörd över att ha förlorat ett lokalt val i november.
USA • Publicerad 17 januari 2023
Albuquerques borgmästare Tim Keller och polischefen Harold Medina under en presskonferens förra veckan där de meddelade att en då icke namngiven person gripits med anledning av den senaste tidens skottlossningar.
Albuquerques borgmästare Tim Keller och polischefen Harold Medina under en presskonferens förra veckan där de meddelade att en då icke namngiven person gripits med anledning av den senaste tidens skottlossningar.Foto: Adolphe Pierre-Louis/The Albuquerque Journal/AP/TT

Den gripne 39-åringen ställde upp i valet till delstatskongressen i New Mexico höstas. Han nådde inte framgång med sin kandidatur och ska ha hävdat att valet till delstatskongressen i november var "riggat" till hans nackdel.

Albuquerques polischef Harold Medina beskriver mannen som hjärnan bakom vad som tros vara en politiskt motiverad komplott som ledde till skotten mot fyra personers hem i december och januari.

Annons

Ingen skadades men i ett av fallen gick tre kulor genom vägen till en delstatssenators 10-åriga dotters rum.

Enligt polisen dök mannen efter valet upp oinbjuden vid demokratiska ledamöters hem med vad han hävdade var dokument som bevisade att han egentligen hade vunnit valet. Skottlossningarna började kort därefter.

Det har inte funnits några bevis på utbrett valfusk i New Mexico 2020 eller 2022.

Fyra män ska ha enligt anklagelserna deltagit i komplotten tillsammans med mannen, som anklagas för att ha betalat de andra kontant för att utföra minst två av skottlossningarna från stulna bilar. Han själv ska ha skjutit vid ett av tillfällena, enligt polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons