Annons
Nyheter

Evergrande-aktien faller över tio procent

Börs • Publicerad 21 oktober 2021
Kinas näst största fastighetsutvecklare, Evergrande, faller på Hongkongbörsen när handeln med företagets aktie återupptogs på torsdagen.
Kinas näst största fastighetsutvecklare, Evergrande, faller på Hongkongbörsen när handeln med företagets aktie återupptogs på torsdagen.Foto: Andy Wong/AP/TT

Aktiekursen för den kinesiska fastighetsjätten Evergrande föll 10,5 procent vid Hongkong-börsens öppning. Aktien har varit handelsstoppad sedan den 4 oktober i avvaktan på att fastighetsutvecklaren ska hitta en lösning på sitt skuldberg på över 300 miljarder dollar.

Aktiefallet kommer efter beskedet att förhandlingarna om en försäljning av 51 procent av aktierna i fastighetsservicebolaget Evergrande Property Service till en konkurrent lagts på is.

Annons

I övrigt är det små rörelser på de ledande börserna i Asien i den tidiga torsdagshandeln.

Hongkongbörsens Hang Seng-index som helhet har stigit knappt 0,1 procent.

I Tokyo ligger Nikkei 225-index och det bredare Topixindexet båda på minus 0,2 procent. Kompositindexet i Shanghai har stigit 0,1 procent, medan motsvarigheten i Shenzhen gått ner 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons