Annons
Nyheter

Ever Givens systerfartyg fast i USA

USA • Publicerad 15 mars 2022
Containerfartyget Ever Forward från rederiet Evergreen har fastnat i Chesapeake Bay i östra USA.
Containerfartyget Ever Forward från rederiet Evergreen har fastnat i Chesapeake Bay i östra USA.Foto: Julio Cortez/AP/TT

Ett containerfartyget från samma rederi som fartyget Ever Given, som blockerade all trafik i Suezkanalen en knapp vecka i fjol, har gått på grund i USA.

Det 334 meter långa fartyget Ever Forward, från rederiet Evergreen, fastnade i Chesapeake Bay i östra USA efter att ha lämnat en hamn i Baltimore i söndags kväll.

Annons

"Det har inte förekommit några skador eller utsläpp", säger William Doyle, chef för delstaten Marylands hamnar, i ett uttalande.

"Det grundstötta fartyget hindrar inte andra fartyg från att ta sig till hamnen i Baltimore," tillägger han och säger vidare att man har arbetat sedan i söndags kväll med att få loss fartyget.

Olyckan inträffade nästan exakt ett år efter att det 200 000 ton tunga containerfartyget Ever Given fastnade i Suezkanalen under en sandstorm och därefter blockerade passagen i sex dagar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons