Annons
Nyheter

Ett sjätte barn dog efter tragedi i hoppborg

Australien • Publicerad 19 december 2021
Människor har lagt blommor vid den skola där sex barn dog i en olycka. Arkivbild.
Människor har lagt blommor vid den skola där sex barn dog i en olycka. Arkivbild.Foto: Ethan James/AP/TT

Ett sjätte barn har dött till följd av en tragedi i en hoppborg i södra Australien tidigare i veckan, då fem barn miste sina liv. På årets sista skoldag hade en grundskola i staden Devonport på Tasmanien ordnat med festligheter, då hoppborgen plötsligt flög iväg och barnen föll omkring tio meter, enligt vittnen.

De förolyckade barnen var i åldrarna 11 och 12 år. Ytterligare tre barn fördes till sjukhus med allvarliga skador, och en av dem har nu avlidit.

Annons

– Det är med tungt hjärta som jag kan bekräfta att en 11-årig pojke dog på sjukhus i eftermiddags, säger Tasmaniens polischef Darren Hine, och fortsätter:

– Våra tankar är fortsatt hos hans familj och familjerna samt nära och kära till alla inblandade barn under denna obegripligt svåra tid.

De två andra barnen på sjukhuset är fortfarande i kritiskt tillstånd. Ett barn som fördes dit har kunnat åka hem.

Polis ska nu tillsammans med utredare från Tasmaniens arbetsmiljömyndighet utreda om hoppborgen över huvud taget var fastbunden och hur starka vindarna var när olyckan skedde.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons