Annons
Nyheter

Eslövdådet: Pojken kan ha varit psykiskt störd

Brott • Publicerad 10 september 2021
Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök på en lärare kan ha varit allvarligt psykiskt störd enligt rättsläkarintyget till tingsrätten i Lund. Arkivbild.
Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök på en lärare kan ha varit allvarligt psykiskt störd enligt rättsläkarintyget till tingsrätten i Lund. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Pojken som misstänks för mordförsök på en lärare på en skola i Eslöv kan ha lidit av en allvarlig psykisk störning, rapporterar P4 Malmöhus i Sveriges Radio.

Den färdiga första rättspsykiatriska undersökningen visar att 15-åringen fortfarande kan göra det, enligt rättsläkarintyget till tingsrätten i Lund. Rättsläkarna förordar en större undersökning för att bedöma vad pojken ska dömas till vid en fällande dom.

Den 19 augusti knivhöggs en lärare på Källebergsskolan i Eslöv. 15-åringen, själv elev på skolan, misstänks även för grovt olaga hot mot elever och skolanställda samt för grovt hot mot en polis. Han är häktad i väntan på åtalsbeslut den 17 september.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons