Annons
Nyheter

Enkät: Två av tre danskar vill ta covidvaccin

Danmark • Publicerad 5 september 2020
Två av tre danskar vill vaccinera sig mot covid-19. Arkivbild från TBC-vaccination.
Två av tre danskar vill vaccinera sig mot covid-19. Arkivbild från TBC-vaccination.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Danskarna är övervägande positiva till ett vaccin mot covid-19, enligt en enkätundersökning gjord av opinionsinstitutet Voxmeter. 67,2 procent av de tillfrågade uppger att de tänker ta ett vaccin om det godkänts av danska myndigheter i år eller nästa år.

– Jag skulle tro att vi kan vaccineras först i mitten av nästa år, säger virologiprofessor Allan Randrup Thomsen på Köpenhamns universitet.

Annons

– Fas 1- och fas två-studier har gjorts, och de har visat att vaccinet ger det immunsvar vi förväntar oss, och att det inte finns frekventa biverkningar, säger han fortsatt.

Av de danskar som svarat på enkäten uppger 11,3 procent att de inte skulle vilja ta ett vaccin även om det godkänts av myndigheterna senast 2021. 21,4 procent svarade "vet inte" på frågan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons