Annons
Nyheter

Enighet om Saabs framtid - ännu oklart om Antonov

Riksgälden och Saab har arbetat fram en principöverenskommelse som säkerställer att Saab får rimligt betalt för sina fastigheter, att en oberoende bank tas i anspråk för betalningen och att inga frågetecken finns kring en tänkt köpare.
Nyheter • Publicerad 18 april 2011

Detta uppger Riksgälden för TT.

Några detaljer i överenskommelsen återstår innan allt är helt klart.

Annons

Däremot har man inte prövat Vladimir Antonovs ansökan om ägarskap.

– Ägarprövningen har jag inget att säga något om ännu. Den är pågående, säger Unni Jerndal, kommunikationschef vid Riksgälden, till TT.

Saab efter med omstridd hyra

Saabs planer på att sälja sina lokaler och sedan hyra dem igen gäller enbart anläggningen i Trollhättan. För växellådefabriken i Göteborg finns det redan en yttre ägare och där finns också en pågående hyresstrid.

Nu har den förvärrats genom att Saab helt slutat betala sin hyra, enligt fastighetsägaren Platzer, uppger P4 Väst.

Saab anser att man bara ska betala 25 procent av den ursprungliga hyran, detta efter rekonstruktionen av företaget. Platzer vill ha 100 procent.

Parterna har inte kommit överens och ärendet ligger i domstol. Fast nu betalar Saab inte ens 25 procent. Man vill, enligt Platzer, avvakta beskedet som gör det möjligt för dem att sälja fabriken i Trollhättan och börja betala av sina skulder.

Platzer hoppas då på 25 procent av hyran.

– Så får vi fortsätta bråka om de andra 75 procenten, säger Platzers VD P-G Persson till P4 Väst.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons