Annons
Nyheter

En gripen för mordbrand – "brinner för fullt"

Brott • Publicerad 5 mars 2022
Ingen människa befann sig i huset när branden bröt ut, enligt polisen.
Ingen människa befann sig i huset när branden bröt ut, enligt polisen.Foto: Johan Nilsson/TT

En man har gripits misstänkt för mordbrand sedan en brand utbrutit i en villa söder om Vinslöv i norra Skåne.

– Det ska brinna för fullt enligt patrullerna på plats, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT vid 20-tiden.

Annons

Larmet om branden inkom strax före klockan 19.30 på lördagen, och mannen som misstänks för att ha anlagt branden kunde gripas på platsen. Han misstänks även för våld mot tjänsteman.

– Han blev arg i samband med att han skulle gripas och gick till fysiskt angrepp mot patrullen, säger Olsson.

Ingen polis ska ha skadats i samband med detta, och ingen människa befann sig enligt Olsson inne i huset när branden bröt ut.

Räddningstjänsten var fortfarande kvar på platsen efter klockan 21, skriver Kristianstadsbladet.

– Det är en husbil och ett bostadshus som brunnit upp, och vi försöker skydda en större förrådsbyggnad. Det är en massa material på tomten som brinner och påverkas av branden också, bland annat gasflaskor, så vi kommer att vara kvar i flera timmar till, säger Anders Pålsson, inre befäl vid räddningstjänsten, till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons