Annons
Nyheter

En anhållen i Göteborgs muthärva

Mutskandalen i Göteborgs stad har lett till det första anhållandet.
Nyheter • Publicerad 7 september 2010

En leverantör till ett kommunalt bostadsbolag har anhållits i sin frånvaro skriver Göteborgs-Posten. Misstankarna rör bland annat försök till grovt bedrägeri och grovt bedrägeri, enligt statsåklagare Nils-Eric Schultz.

Senare väntas fler anhållanden. Närmast handlar det om en person på ett kommunalt bostadsbolag misstänkt för grovt mutbrott och grov trolöshet mot huvudman.

Annons

Kan röra 1520 personer

Muthärvan har vuxit sedan det första avslöjandet i våras. Nu bedrivs det förundersökningar mot personer med kopplingar till idrotts- och föreningsförvaltningen, Familjebostäder samt ytterligare tre kommunala bostadsbolag/företag. Det kommunala bostadsbolaget Poseidon berättade förra veckan att man polisanmält en medarbetare för allvarliga oegentligheter.

De nu aktuella personerna har enligt uppgifter i GP inte tidigare figurerat i rapporteringen.

Statsåklagaren säger att om allt går som planerat finns möjligheten att det blir häktningsförhandlingar på fredag.

Han tror att muthärvan kan sluta med att så många som 15–20 personer kommer att ställas till svars.

Polisledningen i Göteborg har beslutat att ytterligare två utredare ska jobba med ärendet på heltid.

Gripen och förd till polishuset

Den man som anhållits misstänkt för grova bedrägeribrott har nu gripits och först till polishuset i Göteborg, uppger statsåklagare Nils-Eric Schultz för TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons